17.05.2017г. | 09:12ч.
МНИМИЯТ БОЛЕН ВДИГНА ВИСОКО ЛЕТВАТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА КОМЕДИЙНИЯ СПЕКТАКЪЛПостановката на габровския Драматичен театър „Рачо Стоянов“ „Мнимият болен“ вдигна високо летвата на Международния фестивал на комедийния спектакъл, а режисьорът и актьор Николай Урумов направи поредна заявка за награда.

Тази оценка прави Надежда Тихова, дългогодишен журналист в областта на културата. В своя публикация във вестник „100 вести" днес Тихова информира, че Урумов е едновременно и режисьор, и изпълнител на главната роля - на Арган, в постановката на една от най-веселите и най-жизнерадостни пиеси на Молиер.

„Нейната премиера започна в понеделник в необичайно късния час - 21:00 часа. Представлението трябваше да се състои след мръкване на открито в двора на Априловската гимназия, но заради опасност от дъжд режисьорът реши да покаже на публиката сценичната версия. Още във фоайето на театъра с музика на живо, изпълнена от Габровския камерен оркестър с диригент Иван Стоянов, публиката се настройваше на вълната на Молиеровата епоха.

Музиката, а и оркестърът бяха органична част от цялото представление. Преди да започне неговото действие, на сцената излязоха зам.-кметът Нела Рачевиц, представителят на Международния театрален институт, известният арменски театрал Хакоб Казанджан и директорът на габровската Драма Невена Митева.

Десетото издание на театралното събитие беше обявено за открито от зам.-кмета Нела Рачевиц, която похвали организаторите за прекрасната селекция на представленията, включени във фестивала."

Последно видео

Последно аудио

ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"
Автор: ДТ "РАЧО СТОЯНОВ"

Брой публикации: 3 аудио, 6 видео, 9 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.