09.03.2016г. | 05:16ч.
ПРОВОКАЦИИТЕ НА БУЗЛУДЖА ПРОДЪЛЖАВАТ

Паметникът на връх Бузлуджа продължава да провокира обществеността. Иван Ненов, кмет на Габрово през периода 1991 - 1995 година, публикува обширен материал на страниците на вестник "100 вести" днес.


Той цитира мнение на арх. Иванова, основният „проблем е, че никой не се идентифицира с паметника „Бузлуджа“. А това е държавнически и партиен факт от последните 25 години, въпреки управлението на правителства от целия политически спектър (без БКП, разбира се).

Днес по света откриваме стотици монументални сгради и паметници смайващи с оригиналност и изящество и надживели столетия природни стихии и катаклизми, благодарение на използването на революционни технологии за времето, през което са създадени.

Не такава е картината с паметника, построен да увековечи хилядолетната история на България и от- крит в София през 1981 година. Темата на паметника е „минало, настояще, бъдеще“ и състоянието му в момента напълно съответства на миналото ни, на днешния ден и не дай си Боже и на бъдещето ни.

Още за провокациите на Бузлуджа може да видите в предаването Часът на Милен Цветков 


Още теми от изданието:


Тричленен състав на Апелативния съд във Велико Търново потвърди изцяло присъда на габровския Окръжен съд, с която на 37-годишния Мирослав Н. от Габрово бе наложено ефективно наказание от три години затвор заради притежанието на голямо количество подправени парични знаци – 49 500 евро. Във водещата си статия вестник "100 вести" съобщава, че мъжът бе задържан още на 11 април 2013 година в района на бензиностанция край Севлиево заради 99 банкноти с номинална стойност по 500 евро всяка.

Изданието пише, че УС на проекта „Красива България” одобри финансиране за благоустрояването на двора на детска ясла „Славейче” в Габр во, съобщават от Община Габрово. Общият бюджет за обекта е 299 492 лв., като 100 000 лв. отпуска програмата, а останалите средства са съфинансиране от общинския бюджет.

В националните медии се коментира много новата наредба на Министерството на здравеопазването за достъпа до медицинско обслужване. Особено се критикува новият начин за изписване на лекарства, заплащани от Здравната каса. Лекарят няма да изписва лекарство с търговското му име, а пациентът или аптекарят ще избират кой от различните видове от медикамента да бъде купен.

По този повод д-р Панов, член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и общопрактикуващ лекар казва пред "100 вести":

"Като отиде в аптеката, пациентът може да си избере лекарството или аптекарят да му го избере. Например пациентът има изписан един обезболяващ препарат. Такива в аптеката обаче има над 20-30 с различни имена, качества и цена. Пациентът ще се обърка, няма как да си избере сам лекарството".

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.