18.09.2015г. | 08:24ч.
СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЯ В СЕЛО ЗЕЛЕНО ДЪРВО

   По-важни теми от вестник "100 вести" днес   

Над 140 човека - местни и гости на село Зелено дърво почетоха вчера паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, загинали за Христовата вяра преди 19 века в Рим. В построената с дарения църква „Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов” архиерейският наместник Руслан Личев в съслужие с отец Христо и участието на Мъжкия камерен хор при габровския храм "Успение Богородично" отслужи Света Божествена Литургия.И на последната си сесия местният парламент в Габрово запази деловия си характер, както през целия мандат, оценява репортер на вестник "100 вести".

"Празнична нотка на последното заседание на местния парламент бяха думите на председателя на ОбС Лена Георгиева, която благодари на своите колеги за взетите решения през тези четири години, които са променили в положителна посока развитието на общината".

Четири шампионски титли и общо 13 медала извоюваха състезателите на куба по ски бягане „Узана 2007“ от лятното държавно първенство по ски бягане за всички възрасти, което се проведе в Белме- кен и Юндола. 118 състезатели от 10 отбора взеха участие в надпреварата. „Узана 2007“ се включи в битката за отличията с 36 бегачи и това провокира треньора на националния отбор Пламен Недялков да възкликне: „Ето, „Зелената лавина“ от Габрово идва!“.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.