23.11.2016г. | 06:52ч.
СВЕТЛИН РУСЕВ РАЗПЛАКА ИВА НИКОЛОВА (ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА)

Светлина Русев откри изложба на Кольо Николов. Водещата статия на вестник „100 вести” разказва за събитието. Словото на академика разплака дъщерята на художника Ива Николова - поет и публицист.


„Не знам къде сега се скита свободната душа на Кольо Николов, но дано някак до него стигне днешният ден с тази изложба. Изкуството му е живо, има свой дом и приятели, кои- то го разбират и обичат. Нещо повече - днес преоткриваме истинския Никола Николов“, с тези думи големият български художник академик Светлин Русев разплака дъщерята на художника Никола Николов Ива Николова при откриването на ретроспективната изложба в галерия „Христо Цокев“ снощи.

Светлин Русев дойде специално в Габрово, за да открие експозицията, посветена на 90-годишнината от рождението на своя колега и приятел

В друга статия от първа страница „100 вести” информира, че над 90 човека са участвали в отбелязването на Деня на християнското семейство на 21 ноември от читалище „Дядо Стойно - 1927”. По традиция специално внимание е отделено на „златните“ юбиляри.

Изданието не пропуска да публикува новината за издадената вчера присъда, свързана с убийството в габровското село Чукили. 18 години затвор при първоначален строг режим е наказанието на 24-годишния Красимир Г. от Габрово, който вчера беше признат за виновен в умишлено убийство. Делото беше разгледано от разширен състав на Окръжен съд-Габрово, с председател съдия Диана Василева и докладчик съдия Благовеста Костова.

Вестникът предлага интервю с инж. Деян Дончев, технически експерт в Звеното за управление на проекта „Габрово - инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“: Той гарантира, че „изпълнението на Източната улица е в график, а работата по тунела ще продължи и през зимата”. 

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.