KulturaBg - logo

08.12.2016г. | 06:56ч.С ШАПКА, ШАЛ И РЪКАВИЦИ В ЗАЛА ОРЛОВЕЦ, ТОПЛОФИКАЦИЯ ОСИГУРЯВА ЕДВА 10° С

Община Габрово и Общински Спортни имоти информират, че в резултат на недостатъчното топлоподаване в града, от страна на „Топлофикация - Габрово" ЕАД, температурите в Спортна зала Орловец не надвишават 10° С.


Кметът не приема обясненията на ръководството на Топлофикация за спряното парно в най-студената нощ

Умоляват се всички, които ще посещават зала Орловец в предстоящите дни, включително като зрители на културни и спортни прояви, да бъдат с подходящо за температурата в залата облекло. Община Габрово е уведомила организаторите на предстоящи мероприятия за това неудобство.

Цветомир Михов сигнализира КЕВР за липсата на парно в най-студените дни в Габрово

Община Габрово се извинява за неудобството, което „Топлофикация - Габрово" ЕАД причинява на габровци, чрез липсата на нормално топлоподаване към обществените и частните сгради, ползващи услугите на дружеството.

Подаването на топлина към абонатите на Топлофикация - Габрово е нормализирано от тази нощ

Според официалното съобщение на "Топлофикация - Габрово" ЕАД, топлоподаването ще бъде намалено до 12.12.2016 г.

Всяка зима от 2012 година досега съществуват проблеми с отоплението от ТЕЦ-Габрово


Община Габрово ще направи всичко възможно за газификацията на отоплението на Габрово, приоритет ще са училищата и детските градини. Това са част от мерките, които кметът Таня Христова заяви, че ще предприеме за решаване на проблема с отоплението на кварталите на Габрово и общинските институции, които ползват услугите на ТЕЦ-Габрово.

Статията е водеща за вестник „100 вести" днес.

Всяка зима от 2012 година досега съществуват проблеми с отоплението от ТЕЦ-Габрово. През януари 2016 г. аварии в топлопреносната мрежа оставиха домовете в най-големите жилищни квартали и училища и детски градини без отопление в най-студените дни тогава.

Изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Нели Савчева написа във Фейсбук, цитирана от вестник „100 вести":

„Ако някой може, да ми обясни - ТЕЦ - Габрово работи, за да опушва града или да топли. Навън се стеле гъст дим и мирише на пушек. В апартамента е студено. Отварям вратите да проветря спалните. След пет минути целият апартамент мирише на пушек, ако някой ме убеждава, че това е резултат от това, че много хора се отопляват с дърва, не го приемам. Това, което дишаме, е нещо друго и е ясно, че някой системно гори боклуци. Така както преди време прокуратурата се самосезира от публикация във Фейсбук, надявам се компетентните органи да се самосезират. Иначе не се чудете, че заболяванията на дихателната система се обострят”. Д-р Савчева коментира в интервю пред изданието проблема като гражданин, абонат на дружеството, и директор.


„100 вести" информира още, че: двубоят от 6-я кръг на първенството в „А“ републиканската хандбална група при жените между лидера „Бъки“ (Габрово) и „Ники спорт“ (Сливница), който трябваше да се изиграе тази неделя, няма да се състои. Срещата е отложена заради намаленото топлоподаване от страна на „Топлофикация-Габрово“ ЕАД, което свали температурите в зала „Орловец“ под критичния минимум. Заради студа и риска от нежелани контузии бе взето решение двубоят да бъде отложен за друга дата.

Прочети още