KulturaBg - logo

ХУДОЖНИК МЕСИ ХЛЯБ СЪС САМОЧУВСТВИЕТО НА АРТИСТ

Това пише в голяма статия днес вестник "100 вести".


„Ако ме сложите сред другите хлебари, аз ще бъда артистът сред тях. Те са професионалисти. А аз съм дотолкова, че мога да изкарам 120-годишна рецепта и да я адаптирам към XXI век", казва 34-годишният Михаил Черкезов - иконописец, педагог, скулптор и ... хлебар в Обществен клуб „Фурна“ - Габрово - е първото социално предприятие на Мрежа Хлебни Къщи България.

Трима габровци направиха филм за Хаджиберов, пише във водещата си статия вестник "100 вести" днес.


Емил Михов - историк, фотограф и кинооператор, Милен Василев – музикант, и Красимира Христова – сценарист, завърнала се от столицата, за да работи в родно Габрово. Това са тримата родолюбиви ентусиасти, решили да направят сериозен документален филм за живота и делата на забележителния габровски предприемач и индустриалец, дарител и общественик Иван Хаджиберов.

Той е наричан патриарх на българската индустрия, създал е първата в България фабрика за производство на фини вълнени платове и първата българска водноелектрическа централа за индустриални нужди и още редица първи неща

Пейката на влюбените в Дряново е сред шестте най-романтични кътчета. В Царева ливада стягат „Весела Трифониада“ , в Зая празнуват и виното, и любовта, е друга тема от първа страница на вестника.
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Автор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 217 аудио, 94 видео, 328 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още