KulturaBg - logo

09.04.2016г. | 09:16ч."ЧЕШИТИ" НА ГАБРОВСКАТА ДРАМА СТАНА "КОМЕДИЕН ХИТ НА ГОДИНАТА"

Габровската Драма спечели наградата на XV театрален фестивал „Комедиен хит на годината“ в рамките на Чудомировите празници в Казанлък. Вестник "100 вести" публикува тази информация.


Директорът на театъра получи статуетка с фигурата на Чудомир на тържествена церемония. Всяка година не жури, а публиката избира най-смешното представление за годината и тази година избра най-новата постановка на габровския Драматичен театър „Чешити“ по разкази на чудесния разказвач.

 Чешити 


„Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирурги- ческият нож, то хуморът е „слад- кият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго, освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване” (Чудомир). Зевзеци 

Комедия на ситуациите с целия полагащ се арсенал от шеги, куриози и абсурди. Действието се разгръща в бараката на пазачите, където двама съселяни, Иван и Николай, готвейки се за завръщане вкъщи след края на смяната, си прекарват времето в шеги и разговори за жените си.

Младият Николай се присмива над възрастния Иван, баща на девет деца, и съчинява история за измяната на жената на Иван с неговия млад съсед.

Иван изпада в истинско отчаяние! Николай предлага да проверят чувствата й по телефона като съобщи за смъртта на мъжа й. Телефонът се чупи и ... Злощастната шега става непоправима.

Настъпва утрото на следващия ден. Внезапно се появява и съкрушената от мъка Александра, жената на Иван. Героите са в отчаяние: какво да правят?!

Но изход се намира: Иван се преструва на покойник... Измъквайки се, героите все повече и повече затъват в лъжа! По-нататък събитията се разгръщат вече по най-неочакван начин!

Прочети още