KulturaBg - logo

9 000 000 ЛВ. ЗА КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА, ПОДЛЕЗИ И СПИРКА НАД РЕКАТА

Проектът за интегриран градски транспорт, освен дългоочакваните нови автобуси за градския транспорт, предвижда реконструкция на инфраструктурни обекти.


Кръгови кръстовища, ремонти на подлези, табла с нова електронна информационна система, дори изнасяне на една от автобусните спирки върху тераса над реката. Около 9 млн. лв. са предвидени за всичко това, съобщи зам. кметът Климент Кунев пред вестник Габрово ДНЕС.

Предвижда се купуването на 42 чисто нови автобуси. Това е максималната бройка. В рамките на средствата, които оперативна програма "Региони в растеж" може да отпусне на Община Габрово, можем да купим между 15 и 20 автобуса, в първия етап на този мащабен проект. Като начало сме се спрели на по-малки като габарити автобуси, с дължина 7-8 метра, които могат без проблем да пътуват в по-тесните улици.

Целта е да се обслужват квартали, които досега не са имали градски транспорт, като Градище, Негенци, Камъка, Борово /там автобуси минават само по ул. "Никола Войновски" и други. Автобусите по основните линии ще се подменят с по-удобни, по-икономични, по-надеждни", каза Кунев.
Част от автобусите ще бъдат на природен газ, а другите електрически, които приличат на тролеи, но са автономни, не се нуждаят от контактна мрежа.

Изданието цитира изказване на главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГД БОП, който твърди, че най-важното е да има активно противодействие на битовата престъпност и измамите.

Билетите за "Жана д`Арк" днес са на промоционална цена, не пропуска да отбележи изданието. 

Габрово ДНЕС цитира думи на депутата Кирил Добрев, който е категоричен, че не трябва да има ВИП-персони в здравеопозването. 

Прочети още