KulturaBg - logo

BBC, IBM и АЕК "ЕТЪР" РЕАЛИЗИРАТ ОБЩ ПРОЕКТ

АЕК „Етър“ ще участва в голям европейски проект заедно със световно известни институции като ВВС (Би Би Си), IBM, “Дисни“ и други, пеши вестник "100 вести", цитирайки директорът доц. Светла Димитрова.


"100 вести цитира доц. Димитрова:

„В момента сме подали документи и кандидатстваме като партньори по един проект, който ще се бори за финансиране по Осма рамкова програма. Ако проектът спечели, това ще позволи на „Етър“ да си намери много важни партньори за в бъдеще, защото сред участниците в този проект са BBC, „Дисни“, IBM, университети и музеи от различни европейски страни"..

"100 вести" информира още, че вчера сутринта свлякла се скална маса от ската в района на Тунела, на бул. „Хемус“ в Габрово, затвори дясното платно за движение, в посока от центъра към прохода Шипка. Служители на „Пътна полиция“-Габрово са регулирали пътното движение само в едното платно, съобщиха от дежурната част в ОД на МВР-Габрово. С проблема е била запозната шефката на ОП „Благоустрояване“ Хилда Цвъркалева, която се ангажирала на място с организацията по разчистването. Камъни- те са отстранени, но проблемът остава.

Изданието информира, че през 2015 година дирекция „Инспекция по труда” в Габрово е проверила 1385 предприятия. Инспекторите са извършили 1593 проверки, при които са констатирали общо 6649 нарушения. По здравословни и безопасни условия на труд са установени 4605 нарушения, по трудови правоотношения – 2030, и по Закона за насърчаване на заетостта - 14 нарушения. Съставени са 213 акта за установява- не на административно нарушение.

Прочети още