KulturaBg - logo

Един от най-впечатляващите романи на 2022 г. ще бъде представен в Исторически музей-Дряново

Една от най-впечатляващите книги, издадени в България през 2022 година – “Clair de Lune“ (На лунна светлина), ще бъде представена в Исторически музей-Дряново на 31 януари от 17:30 часа. Авторът Жюстин Томс, за която това е първи роман, ще разкаже за хората и събитията от миналото, които я провокират да създаде тази уникална творба.
 

От Исторически музей-Дряново припомнят, че през последните 10 години Жюстин Томс работи задълбочено по темата за гоненията над арменците около 1915 година, Европа отпреди, по време и след Втората световна война, идването на социализма в България и лагерите у нас. В резултат се ражда вълнуващ роман – “Clair de Lune“, който чрез развитието на един живот проследява динамиката на историческите процеси в България и Европа през ХХ век.

 

Жюстин Томс е родена през 1971 година в София. Завършва „Педагогика“, „Френска филология“ и „Философия“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Тя е водещ експерт в областта на дигиталните медии и комуникациите от края на 90-те години до днес. Преподава в Нов български университет. Автор е на редица специализирани книги по темата и всяка е написана на изключително разбираем език, без от това да страда научността.

Жюстин Томс е сред творците, подписали Меморандум за сътредничество с Култура ON AIR по проект „Форум з асътрудничество и култура“, финансиран от Национален фонд „Култура“. Този проект цели да разшири партньорската мрежа на медията.

 

В никакъв случай не пропускайте да видите:

 

Господи, нека това не се е случило!

 

На лунна светлина със спомени за Изпепелена младост

 

Clair de Lune / На лунна светлина

Сподели
08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО
Партньор: 08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО

Брой публикации: 2 аудио, 11 видео, 15 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още