KulturaBg - logo

„Живот с музика" за талантливи деца и младежи от украинската общност

Фондация „Стойна Кръстанова" инициира проекта „Живот с музика" в сътрудничество с Музикално-артистичен форум-Пловдив и Ukraine Support & Renovation. 

Той е посветен на занимания с музика, иннструментални интерпретации на пиано и участие в хор на талантливи деца, ученици и младежи от украинската общност, които ще се занимават заедно с известни български музиканти – артисти от висока класа, които същевременно са добри инструментални и вокални педагози. 

Ще бъде създадена и музикална камерна формация, за да могат участниците в нея да поддържат своите професионални умения. Всички те ще се докоснат до историята и теорията на музиката в България, така че да опознаят българския музикален контекст и практика. Целта е да се подготви класова продукция и да се представи голям празничен концерт, с висока художествена стойност в рамките на изпълнителското музикално изкуство. 

Проектът е финансиран от Министерството на културата в рамките на програма Социалноангажирани изкуства.

Статията е по проект „Форум за сътрудничество и култура“, който се реализира от фондация „Граждански форум“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Сподели
05. ФОНДАЦИЯ СТОЙНА КРЪСТАНОВА
Партньор: 05. ФОНДАЦИЯ СТОЙНА КРЪСТАНОВА

Брой публикации: 0 аудио, 3 видео, 2 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още