KulturaBg - logo

„Лудница“ – нов албум на група „Мискините“

„Лудница“ е името на новия албум на група „Мискините“. Официалното му представяне ще се осъществи на 20 януари в Блус бара на Кръпките в София, но вече може да бъде намерен в повечето социални медии и платформи за споделяне на музика. 

Това е трети студиен албум на групата. Включва десет парчета, записани почти изцяло с акустични инструменти. Търсен е характерният стил на групата, в който се смесват различни музикални направления. В случая, освен традиционните елементи на блус, рок и джаз, можем да чуем препратки към, латино, ска и дори фолк. Водещи обаче, остават ироничните текстове на български език, често изпълнени със сериозна доза сарказъм. 

Автор на текстовете е Добрин Атанасов – Добри. Изключение прави само песента „Закуска“, чиито текст е на Светлана Комогорова – Комата. 

Автори на музиката са Добрин Атанасов, Светозар Колев – Питкин и Красимир Бончев – Къци, а на аранжиментите – Калин Василев – Кели. 

В албума участват Добрин Атанасов (вокали, хармоника, дръмбой), Светозар Колев (вокали, китара), Андро Стубел (бас, вокали), Дора Тодорова (кахон, перкусии), Александър Борисов (тромбон), Калин Василев (китари, пиано, хармоника, вокали), Спартак Константинов – Спарки (перкусии). Специални гости са Митко Таралежков (вокали), Христофор Михайлов (цигулка) и Димитър Тотев (кларнет). 

По голямата част от записите са осъществени от Калин Василев в домашното му студио. Изключение прави песента „Лудница“, чиито запис е осъществен от Павлин Иванов – Павката в „SEVI Sound Studio“. 

Албумът се посвещава на Спартак Константинов – Спарки – член на група „Мискините“, който си отиде от този свят в самото начало на записите. 

https://miskinite.bandcamp.com/album/-?fbclid=IwAR1WLOMZlzfDOTQvGyK1LsgMdXWlun7vMiMzSm2AsZZF0wNODqpyFEqAp3E https://fb.me/e/2uWxCgVea

 

По-стари песни на Мискините може да слушате по Култура ON AIR

Статията е по проект „Форум за сътрудничество и култура“, който се реализира от фондация „Граждански форум“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Сподели
03. ДОБРИН АТАНАСОВ
Партньор: 03. ДОБРИН АТАНАСОВ

Брой публикации: 1 аудио, 1 видео, 3 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още