KulturaBg - logo

ОТКРИВАНЕТО НА "МИЛАН ДЖУНИЪР КАМП 2016"

В Дряново официално бе открит "Милан Джуниър Камп 2016". До 10 юли 242 деца от цялата страна, сред които две момичета, ще бъдат тренирани от италиански наставници от школите на Милан. Това са Адриано Капобианко, Лоренцо Креста, Фредерико Мазоли, Матия Лорини, Давиде Сакрамати, Патризио Билио, Доменико Скамардела и Роберто лана (треньор на вратарите). Патрон на турнира е Станислав Генчев.

"Особено съм развълнуван и горд, че това събитие вече е факт. Невероятно удоволствие е да гледаш тези усмихнати деца - бъдещето на България", заяви Мирослав Семов, кмет на Дряново.

"Когато светът е футбол, Дряново става столицата на детския футбол. Надявам се от тези деца да излязат бъдещите Бербатов и Стоичков. Спортът е нещо, с което нашата младеж трябва да се занимава. Той възпитава в дух на победа, отговорност и колективност.

Надявам се този турнир да е успешно начало за бъдещи традиционни прояви, а защо не и да прерасне в една Академия, за която сме говорили с Милан. Но това зависи как ще протече това събитие и от оценката, която ще ни дадат от Милан.
Предизвикваме министерство на спорта да ни помогне, за да подобрим базата си, да направим стадион с козирки. Това което сме направили, трябва да го усъвършенстваме", каза още Семов.


Асен Марков, зам.-министър на спорта, благодари за условията, които са създадени от организаторите. Асен Марков пожела такива инициативи да станат повече в България.

Ивайло Рачев, представител на Милан за България благодари за подкрепата и организацията, която Община Дряново е оказала за реализацията на събитието, както и за съпричастността на държавата в лицето на министерство на спорта.

"Светът вече знае къде се намира Дряново", каза той и сподели впечатленията на италианските треньори от отличните стадиони и от условията, които Дряново предлага за провеждане на "Милан Джуниър Камп".

Вместо три за участие във финален турнир в Италия ще заминат шест деца. 
Очаквайте повече подробности за участието на двете момичета в "Милан Джуниър Камп 2016" и имат ли те бъдеще в клуб като Милан.
Сподели
DarikNews.bg
Партньор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още