KulturaBg - logo

ПРОВОКАЦИИТЕ НА ТВОРЦИТЕ ОТ КЕВИС 2018

КЕВИС - международен симпозиум за лендарт и кинетично изкуство се проведе в Етнографски музей на открито "Етър" от 23 до 28 юли. Тази година инсталациите, които са разположени из цялата територия на музея, провокират голям интерес сред посетителите.
 
Инсталациите нямат постоянен характер, което е част от същността им. Те показват променящата се природа. В „Етър”-а ще останат до началото на септември.
 
11 преподаватели, сутденти и творци на свободна практика от страната и чужбина участваха в това издание на КЕВИС. Международният симпозиум се провежда от 2015 година на територията на ЕМО „Етър”.
 
ЕМО „Етър” е партньор на инициативата, а Сдружение АЛОС – организатор.

 
Това издание на КЕВИС бе подпомогнато от фирмите: Идеал Стандарт–Видима АД, „Загорка“ АД, ДЕРОНИ ООД, ХЕРБ СИСТЕМТЕХНИК ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕООД, Пулсар ЕООД, ВАС ЕООД–Габрово, които предоставиха свои продукти и средства за нуждите на симпозиума.
 


В КЕВИС взеха участие:
 
Проф. Орлин Дворянов - преподавател по Съвременно изкуство в Софийскяи университет; той е един от първите творци в България, които се занимават със съвременно изкуство още от 80-те години на ХХ век. Неговите творби са едни от първите в историята на съвременното изкуство. Член е и на Сдружение „Изкуство в действие”.
 
Добрин Атанасов – асистент на проф. Орлин Дворянов, който преподава „Съвременно изкуство и Графичен дизайн” в Софийския университет, катедра Визуални изкуства”. Партньор на КЕВИС; член е и на Сдружение „Изкуство в действие”.
 
Орфей Миндов – директор на Националната гимназия „Тревненска школа”, член на АРТ група „Дупини”, чиято мисия е създаване на оригинален авторски продукт в областта на съвременните визуални изкуства; организиране и създаване на среда за реализиране на нови разнообразни форми на културно общуване, за представянето и популяризирането им. Скулптур с изяви в страната и чужбина.
 
Галина Динева – преподавател по интериорен дизайн от три години в НГПИ „Тревненска школа”, занимава се с дизайн на свободна практика.
 
Майа Антова – доктор по Методика на обучението по изобразително изкуство, художник на свободна практика. Работи в сферата на пърформанса и съвременното изкуство; член на Сдружение „Изкуство в действие”.


 
Калин Плугчиев – художник на свободна практика, занимава се със съвременно изкуство; член на Сдружение „Изкуство в действие”.
 
Спартак Константинов – художник на свободна практика, занимава се със сценография, живопис и скулптура.
 
Светозар Колев-Питкин – живописец на свободна практика.
 
Сияна Филатова – графичен дизайнер.
 
Антония Дуенде – емигрира в началото на 90-те години в Германия, занимава се със съвременно изкуство, основател на Нощ на музеите и галериите в Берлин, занимава се концептуално изкуство в целя свят. Член на Сдружение „Изкуство в действие”.
 
Жорж Жу – музикант и фотограф с френски произход. 

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 264 аудио, 222 видео, 416 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още