KulturaBg - logo

КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ОБЯВИ, ЧЕ ИСКА ЦЯЛАТА ВЛАСТ

Властолюбив, мързелив и яде много. Едва ли някой би си признал, че е такъв. Но Топси е чаровен, честен и няма никакво намерение да заблуждава хората. Днес той обяви, че се кандидатира за президент. Това стана при официалното откриване на Карнавал-ревюто на котки в Габрово.

Мирослав Димитров, говорител на кандидат-президента Топси заяви пред медиите:
„Стигнахме до извода, че Габрово е толкова значимо място, че се нуждае от собствен президент. Когато поеме властта Топси иска много да спи, по-малко да работи и повече да яде”.


Досега Топси не е бил лишаван от тези неща, но е привърженик на максимата „Колкото повече, толкова повече”.
Топси е убеден, че останалите трябва да работят много, за да компенсират неговото бездействие.

Говорителят Димитров бе напълно откровен: „Топси се стреми да установи тоталитарна форма на управление.”
„Да, той ще отнеме властта от ръцете на общинските съветници”, призна говорителят.

Все още Топси обмисля какви да бъдат взаимоотношенията му с кметската институция. Решението ще бъде взето на по-късен етап, в зависимост от развитието на ситуацията, стана ясно от думите на Мирослав Димитров.

Карнавал-ревюто на котки провокира интереса на хиляди габровци и гости на града. Вдъхновителката му и дългогодишен организатор Розмари Казасова обяви кои са приети за придворни в двора на кралицата-котка, която е самата тя. Това са представители на културните среди, журналисти, бизнесмени, администратори, политици, които имат дългогодишен принос за развитието на Карнавал-ревюто на котки в Габрово.


Освен породи като бенгалска котка, турски ангори, сфинкс, норвежка горска котка, в карнавала-ревю взеха участие котки без опашка от остров Мен в Ирландско море. Единственият развъдник на тази порода в Източна Европа се намира естествено в Габрово, а първите четири котки са подарени на града през 1975 година, при откриването на Дома на хумора. В момента за поддържането на породата се грижи Розмари Казасова, а развъдникът й обменя животни с Финландия, Швеция и Дания.

Тази година карнавалът засили социалните си функции. Освен традиционното шоу, бе представена терапия с куче за деца с аутизъм и други заболявания. Участниците бяха запознати с инициативата "Аз говоря с моето куче", която е предназначена за деца и възрастни.


Мая е на пет години. Кучето е взето от приют. Не е породиста, благородна е. Мая следи спокойно суматохата в спортна зала „Орловец”, където се провежда Карнавал-ревюто на котки. Тя е до най-добрата си приятелка Михаела. Момиченцето е на шест години и засега може само да наблюдава случващото се от своята количката.
„Мая помага на Михаела да се развива. Детето я гали, заглежда я, протяга се към нея. Аз обичам животните и затова мисля, че е много полезно да бъдат включвани в терапията. Не само кучета, но и коне”, разказва Яна, която е майка на малката Михаела. 
Сподели
КФЕ "БАСТЕТ"
Партньор: КФЕ "БАСТЕТ"

Брой публикации: 1 аудио, 1 видео, 3 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още