KulturaBg - logo

СТУДЕНТИ ОТ ЛАТВИЯ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ В АЕК "ЕТЪР"

Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК "Етър". Предстои подписването на договор между ръководствата на музея и университет в прибалтийската държава.

Това стана ясно от думите на директора на архитектурно-етнографския комплекс доц. д-р Светла Димитрова. "АЕК"Етър" може да бъде една много добра база за студентски практики, както на историци, така и на педагози. Имаме много програми за работа с деца. Тук могат да се обучават също така дизайнери и архитекти".

Предстои да се направи регистрация на музея в програмата "Еразъм" и до няколко дни да се подпише договор с Rezeknes Augstskola.

Срещата между директорите на двете институции доц. д-р Светла Димитрова и доц. д-р Edmunds Teirmnieks вече се е състояла, съобщават от АЕК "Етър".


Латвийските студенти се очаква да пристигнат в Габрово през лятото. Плановете са, освен историци и педагози, на по-късен етап да бъдат включени и компютърни специалисти, които да помогнат в дигитализацията на фондовете на АЕК "Етър".

Доц. д-р Светла Димитрова е убедена, че решението да се приемат студенти за обучение в комплекса ще даде възможност да се наложат нови практики в неговата дейност.
Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 265 аудио, 226 видео, 419 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още