29.12.2015г. | 12:13ч.
НЕЛЕКИТЕ РЕШЕНИЯ СА ПОСЛЕДВАНИ ОТ РЕЗУЛТАТИ, КОИТО ПРОМЕНЯТ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ В НАШИЯ ГРАД

  Акценти от годишното интервю на Дарик радио с кмета на Габрово Таня Христова  

Необходим е наистина добър диалог в обществото, заяви Таня Христова по време на последното заседание на Общинския съвет. Тя потвърди тезата си в интервюто пред Дарик радио.

За да се развива един град, една държава, трябва да се развива собствения потенциал. Не само финансов, но и човешки. Никой не обича да му бъдат вдигани данъците. Няма човек, който да реагира положително на това. Но всеки един от нас трябва да знае какво се случва с неговите пари (събрани чрез данъци и такси б. р.).

През тези четири години ние сме приемали нелеки решения, които са били последвани от резултати. Това стъпка по стъпка променя качеството на живот в нашия град.

Ако една Община иска да си позволи да реализира нещо повече, което е полезно и важно аз всички, ще трябва да вземе съответните решения. Дали ще бъде кредит, дали увеличаване на данъците, дали въвеждане на нов данък, дали ще поиска от държавата част от събираните от хората средства да остават в местния бюджет.

Децентрализацията означава не само поемане на нови правомощия. За да може да сме полезни на хората ние трябва да имаме ресурс - финансов и човешки, за да можем да осъществяваме всичките си функции като Община.
Darikradio.bg
Автор: Darikradio.bg

Брой публикации: 42 аудио, 1 видео, 1 новини

Виж всички публикации на автора »

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.