11.11.2014г. | 16:27ч.
SEVI BAND - НОВАТА СЕНЗАЦИЯ В БЪЛГАРСКИЯ РОК

Група “SEVI” е създаден а през януари 2010 г. от Светлана Близнакова – SEVI (певица и композитор) и Рали Велинов (бас китарист и композитор), които работят заедно няколко години преди това по различни солови проекти. В настоящия състав на групата са още Десислава Маркова (клавир), Темелко Темелков(китара), Павлин Иванов (барабани).

На 24.06.2011 г. излиза първият официален сингъл на група SEVI – “Can‘t Stand The Pain”.Трейлърът към песента е първия по рода си представен и на кино у нас .“Can’t Stand The Pain” спечелва на SEVI и международно признание! Избрани са за “Група на седмицата”от “Rock Symphony Radio” - Лима (Перу).
На 11.11.11 г. излизат вторият сингъл и видео на групата Limited Edition! Музиката, текстът и нестандартната визия на бандата във видеото се приемат много добре от публиката и медиите. Limited Edition веднага влиза в радио рок чартовете.

На 30.11.2012 г. излиза третото видео на бандата “Victim”. По повод промоцията на парчето групата представя и своя първи акустичен концерт!Групата започва 2014 г. с работа по нов албум и обновен състав. Китариста Томи (Темелко Темелков ) и пианистката Деси Маркова се присъединяват към екипа. На 23.04.2014 представят най-новия си сингъл и видео “On My Own“. Написана от Светлана Близнакова и италианския певец Pino Biaggioli през 2006, сега аранжирана напълно от SEVI, песента се превръща в един от най-амбициозните проекти на групата.On My Own бързо оглавява радио класациите и се задържа няколко поредни седмици на първо място в националната класация на радио Zrock – Каменица рок 40!
 
SEVI BAND
Автор: SEVI BAND

Брой публикации: 6 аудио, 18 видео, 6 новини

Виж всички публикации на автора »

Слушай още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.