KulturaBg - logo

„Левски: Да възкръсне България с пълна свобода“

„Да възкръсне България с пълна свобода“ – тези думи на Левски, написани в писмо до негов съратник, нито са от най-известните за широката публика, нито са сред най-цитираните. Показват обаче много от цялостната политическа философия на Апостола. 

Професор доктор на историческите науки Вера Бонева извежда думите в заглавие на новата си книга. Да, това е поредното научно изследване върху делото на Васил Иванов Кунчев, но ако очаквате да прочетете само известни факти или да се запознаете единствено с интерпретациите на Вера Бонева върху тях – в грешка сте. Авторката, като един съвременен човек и активен потребител на интернет се вглежда и в присъствието на Левски в глобалната мрежа. Изводите й са интересни и си заслужава човек да се запознае с тях. 

Рецензент на книгата „Левски: Да възкръсне България с пълна свобода“ е проф. д-р Пламен Митев – един от големите съвременни български историци, който има таланта да погледне на събитията от различен ъгъл и куража да представи видяното пред научните среди и широката общественост. 

Книгата „Левски: Да възкръсне България с пълна свобода“ бе представена в Исторически музей–Дряново, благодарение на амбицията на директора Иван Христов да създава привличащи интелигентната и четяща публика събития. 

Култура ON AIR 

https://www.kulturabg.com/ 

https://www.facebook.com/profile.php?... 

https://www.tiktok.com/@kulturaonair   

 / @on-air5909   

https://open.spotify.com/show/6Ry9Xty...

 

Още от Исторически музей–Дряново

Сподели
08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО
Партньор: 08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО

Брой публикации: 2 аудио, 10 видео, 14 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още