16.01.2015г. | 12:07ч.
ВЪЗПИТАНИЦИ НА ТРЕВНЕНСКАТА ШКОЛА ПРЕДСТАВЯТ ПРОЕКТИТЕ СИ В ГАЛЕРИЯ "ОРЛОВСКА 10"

Проекти на ученици от специалността „Интериорен дизайн“ към Националната гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ ще бъдат показани в изложба  в галерия „Орловска“ 10 в Габрово. Експозицията представя тяхното развитие от постъпването им в гимназията, преди 4 години, до момента.

Инициативата за изложбата е на самите автори: Антония Стефанова, Богомил Тодоров, Кристияна Стоянова, Лидия и Милена Цанкови, Петя Иванова, Станислава Панчева и Сашо Драганов.
Идеята е да се проследи цялостният процес на обучение в специалността - от първите стъпки във формообразуването до проектирането на цялостни интериорни решения.

Абстрактни цветни композиции, стилизирани пластики, мебелни произведения, аранжировки на жилище и проекти за баня, създадени от младите творци, ще бъдат показани в галерия „Орловска“ 10, на 16-и януари, в 16:00 часа.

Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“


Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в град Трявна съхранява и развива традициите на Тревненската възрожденска иконописна и дърворезбарска школа. Гимназията дава професионална подготовка на ученици от цялата страна в специалностите „Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“.

Освен в рамките на учебните програми по съответните специалности, училището развива широкоспектърна извънкласна и извънучилищна дейност, чрез която се търси разширяване на подготовката на учениците в редица области на съвременната култура. В тази връзка се поддържат тесни контакти с неправителствени организации, обществени, културни и образователни институции.

Гимназията разполага с много добра материална и техническа база. Това дава възможност за обучение с най-съвременните за момента технологии в областта, в това число CNC машина за изработване и тиражиране на 3D структури.

Специалността „Интериорен дизайн“


От всички училища по изкуствата и културата в страната, единствено Националната гимназия в Трявна предлага обучение в специалността „Интериорен дизайн“.Интериорният дизайн се занимава с архитектурното и художествено оформление на вътрешните пространства на сградите. Освен проектиране на интериорни решения, ключов момент в обучението заема проектирането и изработката на мебели от дърво.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.