KulturaBg - logo

Дали бабите ни са знаели, че имат добра пермакултура?

Дали предците ни са знаели, че имат добра пермакултура? Едва ли! Просто дните им са били изпълнени с практикуван по определени правила труд,  а точно това дава основание специалисти да отчитат високото ниво на пермакултура по българските земи още в миналото. По думите на младия ландаштен архитект Магдалина Чавдарова, цитирана от сайта Портал 12,  у нас има своеобразна пермаклутурна традиция.

Магдалина Чавдарова и Катерина Монева от Сдружение „Див Рошков“

Пермакултурата идва от далечната Австралия. Но тя е и това, което в миналото българите са правили, за да отглеждат храната си – със сеитбата, смяната на местата на културите всяка година, компостирането. Пермакултурата съдържа и старите традиционни знания за науката, и нови постижения с добри резултати. За децата е изключително интересна, споделя още Магдалина Чавдарова пред Портал 12.

„Пермакултурата и традиционната българска градина“ е лекцията, която Магдалина Чавдарова и Катерина Монева от Сдружение „Див Рошков“ ще изнесат на 13 август пред участниците в образователната програма „В света на старопланинската архитектура“, която се реализира в музей „Етър“.

 

Запишете участие „В света на Старопланинската архитектура“

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 265 аудио, 226 видео, 419 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още