KulturaBg - logo

ДРУГАТА СТРАНА НА СТРАСТТА – ДЪЛБОКА, ПОТАЙНА И МРАЧНА

ТЪМНО СЪРЦЕ
Концерт на група ХУМБЕРТИНА
9 април 2021
Зала 7
Начало: 18:00 часа
Входът е свободен, но със задължително предварително записване до изчерпване на 30% от капацитета на залата.
Можете да се запишете на телефон 0878458430, на касата на Музея или като изпратите имейл до press@humorhouse.bg.
 

На 9 април от 18:00 часа в Музея на хумора и сатирата сформираната специално за изложбата „Три пъти вътрешности“ на габровската художничка Невена Екимова, група ХУМБЕРТИНА ще представи композиции за пиано и глас под общото заглавие „Тъмно сърце“. Създадени по различно време и на различни езици, песните в концерта имат обща тема – тъмната страна на любовта.

Откакто съществува човекът, съществува и музиката, най-въздействащото средство за изразяване на емоции от целия спектър на чувствата. Репертоарът на концерта „Тъмно сърце“ е създаден да балансира светлината и жизнерадостта, която се излъчва от работите в изложбата, и да покаже другата страна на страстта – дълбока, потайна и мрачна.

Освен класици на тъгата като Ник Кейв и Серж Генсбур, в концерта на Хумбертина ще чуете и непознати за широката публика песни, както и страховити находки от българския и чуждестранния фолклор.

Хумбертина са Мариана Екимова (пиано, вокал) и Невена Екимова (вокал).


Концертът е съпътстващо събитие към изложбата „Три пъти вътрешности“, осъществена с подкрепата на Национален фонд „Култура“.
Сподели
ДХС
Партньор: ДХС

Брой публикации: 10 аудио, 11 видео, 61 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още