16.06.2015г. | 08:20ч.
ПЪРВА ГРИЖА НА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА НЕ Е ДА ИЗУЧАТ ДЕЦАТА СИ, А ДА ОЦЕЛЯВАТ

"Първа грижа на част от българските семейства вече не е да изучат децата си, а да оцелеят“, казва пред вестник "100 вести" председателят на габровските жени-социалистки Юлия Ненова.

Изданието информира, че тя е била част от българската група, участвала в международната конференция на тема: „Образователна и семейна политика за джендър и генерационни различия“.

Форумът се е състоял със съдействието на фондация „Фридрих Еберт” в София и в него е участвала Рита Гурмай, председател на ПЕС-жени.

Участниците във форума са се обединили около извода, че нишката по отношение на възпитанието на децата се къса в училищната възраст поради недостатъчната връзка училище-родители. А тоталното обедняване на българите рефлектира върху нивото на образованието в страната.

„Наблегна се на ролята на семейството", подчертава Юлия Ненова пред "100 вести".

СДС против високите цени на тока за бизнеса

Габровската организация на СДС се присъединява и напълно подкрепя позицията на парламентарната група и на централното ръководство на партията срещу увеличаване цената на тока за бизнеса.

Това заявява за „100 вести“ председателят на габровската организация на СДС Веселин Данчев.

Мариян Костадинов пред "100 вести": Когато излезе равносметката от предходния програмен период ще се убедим колко средства сме пропуснали


Зоната на влияние на управление на държавата, независимо коя политическа партия или коалиция е на власт, според мен е ограничена до синята зона за паркиране в София.

Мнението е на Мариян Костадинов, председател на Сдружението на работодателите и индустриал- ците в Габрово. Той казва още:

"В нея са всички министерства, ведомства, Министерски съвет, финансовото министерство, което разпределя финансовия ресурс на държавата. А оттам абсолютно всички - и общини, и граждани, осъществяват своя допир до оперативните програми.

Това сам по себе си, ако не е самоубийствен метод, то резултатите са видни. И може би, когато излезе равносметката от предходния програмен период, ние всички ще се убедим колко средства сме пропуснали.

Поради тази причина, че обикновеният човек в България е поставен при условия да търси и да намира консултантски компании, чрез които да кандидатства и да изпълнява европейски изисквания, свързани с европейското финансиране. Нещо, което в по-голямата част от развитите държави се осъществява от областната или от регионалната администрации.

Тоест капацитетът към ОП и кандидатстването по тях за региона се осъществява от квалифициран екип на държавен орган за управление.

Последно видео

Последно аудио

DarikNews.bg
Автор: DarikNews.bg

Брой публикации: 17 аудио, 4 видео, 47 новини

Виж всички публикации на автора »

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.