KulturaBg - logo

СРЕЩА РАЗГОВОР С ПОЕТА ПЕТЪР ЧУХОВ ОРГАНИЗИРА tetradkata.com

На 16 март (петък) от 18:30 ч., в галерия „Орловска 10“, в Габрово, ще се проведе среща разговор с поета Петър Чухов. Събитието е част от инициативата „Творчески срещи“ и е организирано от литературния сайт tetradkata.com със съдействието на галерия „Орловска 10“.


Петър Чухов е автор на 11 стихосбирки, две книги с проза и книга за деца. Творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави. Носител на много награди, сред които Наградата на музея „Башо" в Япония. Участвал на фестивали и четения в Словакия, Македония, Япония, Хърватия, САЩ, Литва, Швейцария, Румъния, Унгария, Германия и Русия. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи - „Субдибула”, „Тутакси”, „Стенли”, „Пешо и алкохолиците”, „Кокарда“. В момента е в етнорок групата „Гологан”, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стихотворенията си.

Член на Българския П.Е.Н. – център, Сдружение на български писатели, Хайку клуб „София”, Haiku Society of America, World Haiku Association и Musicautor. Наскоро излезе най-новата му стихосбирка „АДdicted”, която получи първа награда на литературния конкурс „Иван Пейчев“.
Сподели
ИВАН ХРИСТОВ
Партньор: ИВАН ХРИСТОВ

Брой публикации: 9 аудио, 2 видео, 15 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още