KulturaBg - logo

„Двамата веронци“ от Шекспир на сцената в Търговище

Режисьорът Надя Асенова поставя „Двамата веронци“ от Уилям Шекспир в Драматичния театър в Търговище. Премиерното представление ще е на 26 април.

„Двамата веронци“ е пищен разказ за страстната любов, за крепкото приятелство и… за грозното предателство. Пищен, защото поднася всичко – от бурен смях, през съспенса на различните обрати в сюжета, до горчивия вкус на разочарованието.

Героите на тази комедия са ярки, харизматични и готови да преследват желанията си до крайност. Но тази крайност, ги довежда до избори и действия, които ще проверят техния морален кодекс. Как ще се развие това лудо препускане в името на любовта (и не само), предстои да видите.

„Шекспир е велик, защото по най-забавен, неочакван и привидно лековат начин, ни кара да се вгледаме дълбоко – в героите на пиесата, в човека до нас, в нас самите. В това вглеждане, ние започваме да се разпознаваме и себепознаваме.“ – казва Надя Асенова и допълва: „Заповядайте на „Двамата веронци“, да се вгледаме заедно в този пъзел от възвишени намерения и често низки действия, наречен Човек. Вярвам, че това вглеждане ще ни направи малко по-мъдри и малко по-добри.“.

В ролите ще видим Димитър Живков, Камен Иванов, Лора Недялкова, Благица Стоименова, Димитър Мартинов, Давид Крумов, Атанас Махнев, Борислав Апостолов и Грета Неделчева.

Сценографията и костюмите са на Кънчо Касабов, музика - Лия   Иванова.

 

„Даскалото е COOL“

 

Куклен спектакъл за възрастни – режисьорски дебют на актрисата Диляна Димитрова

Сподели
ТИХОМИР ЦЪРОВ
Партньор: ТИХОМИР ЦЪРОВ

Брой публикации: 267 аудио, 228 видео, 421 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още