KulturaBg - logo

Етърските майстори пазят живи знанията и уменията в старите занаяти

Етърските майстори пазят живи знанията и уменията в старите занаяти. Посетете работилниците им! Попитайте ги какво за тях са традициите! Помолете ги да споделят с вас колко време е продължило чиракуването им, след колко опита са направили първото си майсторско изделие! Вижте ги как творят, как създават с ръцете си красота! Купете си от тях нещо за спомен, или нещо за подарък на скъп човек, или нещо за всекидневна потреба! Подсладете деня си с шекерено изкушение, опитайте от вкусните симиди! Срещнете се с приятели на раздумка в чаршията!


Етърските майстори са повече от занаятчии. Те се включват с усмивка в различни музейни инициативи и обучителни програми. Ето защо в края на този различен и необичаен туристически сезон, ние искаме да им благодарим за усилията, разбирането и съпричастността.


А вие не пропускайте да посетите музей „Етър“ през последните почивни дни на септември! Потопете се в уюта на една отминала епоха! Насладете се на есенната премяна на дърветата! Подарете си няколко часа безвремие и шарено настроение! В този период от годината музей „Етър“ е цветен и многолик като своите колоритни майстори и уникалните им занаятчийски изделия. Елате и се уверете сами!


Който разбира, музей „Етър“ избира!


И не забравяйте да се отбиете в нашия Музеен детски център. Там само на 26 и 27 септември може да изцапате семейно ръцете си с глина изработвайки предмет с техниката „фуршове“!
В център Българка и двата почивни дни всеки закупил два магнита получава трети подарък със Занаятчийската чаршия.
Сподели

Прочети още