KulturaBg - logo

Писателят Христо Стоянов гостува в Габрово на 2 септември

Писателят Христо Стоянов гостува в Габрово на 2 септември (четвъртък), за да представи последните си книги. Значителна част от тях е посветена на гр. Габрово, както и на някои емблематични и легандарни габровци.   

Събитието ще се проведе в зала "Възраждане" от 18:00 ч. 

Организатори са литературната платформа TetraDkaTa.com и Община Габрово.  

„Познайте в кой град става това. А щом сте познали, че градът е Габрово, трябва да се досетите, че кварталът е “Дядо Дянко”. И бъдете сигурни, че в този квартал до раждането ми на 20 декември 1956 г. пиле мляко е могло да намери. Но това е било до раждането ми. Защото в момента, в който съм се родил, първата ми работа е била да изпия от пилето млякото и чак тогава да поискам самото пиле печено. Но аз не помня това, защото съм бил в безпаметно състояние от щастие, че точно на мен се е паднала честта да се родя в „Дядо Дянко". „Дядо Дянко" не е само квартал. Той е детство.”

Етърската грънчарка Клара живее в спомените на провокативния писател Христо Стоянов

Христо Стоянов е роден в Габрово през 1956 г. След завършването на девети клас прекъсва училище и работи като: докер, кранист, леяр-формовчик и др. През това време се самообразова и впоследствие започва да превежда поезия от виетнамски, руски и сръбски език. След 1989 г. Христо Стоянов работи като журналист и писател на свободна практика. Автор на близо 30 книги с поезия и проза.

Сподели
ИВАН ХРИСТОВ
Партньор: ИВАН ХРИСТОВ

Брой публикации: 9 аудио, 2 видео, 15 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още