26.03.2016г. | 09:48ч.
МОМЧИЛ ДОНЧЕВ: ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ СЕ СЪЗДАВАТ С МНОГО ТЪРПЕНИЕ И ЗНАНИЯ

"Надявам се хората вече да са разбрали, че паркове и градини се създават с много търпение, упоритост и знания", това казва инж. Момчил Дончев в интервю пред вестник "100 вести"днес.


Изданието пише, че преди седмица трима швейцарци показаха как трябва да се поддържат дърветата в градовете, за да радват окото, да се развиват правилно и не на последно място - да не застрашават живота на хората при бедствия, каквито имаше предишните години в Габрово - бурни ветрове и тежки снегове.

Как ще се използва този опит в Габрово и за какво ще се използват предвидените 870 хил. лв. в бюджета за общинското звено „Озеленяване”, коментира управителят на общинската структура инж. Момчил Дончев.

През настоящата година предстои да бъдат рекултивирани от звено „Озеленяване” част от зелените площи в централната градска част. Това включва премахване на самонастанила се и издънкова растителност, премахване на пънове, почистване на терени от строителни отпадъци, по- пълване с почва на неравности и подравняване, затревяване и презатревяване, внасяне на нова растителност.

Още един габровски лихвар отива на съд. 

42-годишният Димитър Х. дал 50000 заем, а получил апартамент и запис на заповед за 45000 евро като обезпечение. Информацията съобщава във водещата си статия вестник "100 вести".

Като начална дата на лихварската му дейност обвинението е посочило 2 януари 2008 г., а за крайна – 1 март 2012 г.

В друга статия днес изданието обръща внимание на актуални политически теми.

„В България трябва да има лява и дясна политика, и национален интерес, който няма цвят“, заяви вчера в Габрово Корнелия Нинова на среща с привържениците на българската левица и обществеността на града.

Тя и габровският депутат Кирил Добрев представиха основните пунктове от своите програми, с които двамата влизат в лидерската надпревара за председател на БСП по време на конгреса на социалистите през май. Двамата депутати са номинирани за лидери на столетницата от низови партийни организации в областта.

Последно видео

Последно аудио

Прочети още

 
Култура ON-AIR се финансира от програма Култура на Община Габрово.
Проектът се реализира от фондация Граждански форум.