KulturaBg - logo

Изложба представя израстването на млади автори от Национална художествена академия

Изложба на студенти от Национална художествена академия може да се види в габровската галерия „Христо Цокев“. С нея стартира културният календар за 2023 г.

Представени са дипломни работи на възпитаници на Приложния факултет от специалностите „Резба“, Керамика“, „Метал“, „Текстил – изкуство и дизайн“ и „Дизайн на порцелан и стъкло“. 

Участници са Десислава Латинова, Лазар Митрев, Александър Филипов, Цветина Генева, Маринела Миланова (специалност „Резба“), Пламен Петров, Пламена Пенева, Светли Евгениев (специалност „Керамика“), Александра Стоянова, Марина Пъшева, Кристина Николова, Александра Бошнакова, Ина Валентинова, Антонио Митев (специалност „Текстил – изкуство и дизайн“), Василена Станчева, Цветан Панайотов, Петя Танева, Атанас Борисов, (специалност „Метал“), Кристина Попова, Снежана Таскова, Ванеса Георгиева, Аника Липсиус, (специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“).

Целта на събитието е да се представят съвременните тенденции и търсения в израстването на младите автори от специалности с дългогодишна история и традиции в Академията.

Изложбата е организирана от Центъра за опазване и развитие на традиционните за България приложни изкуства към НХА, а ръководител на проекта е доц. Роберт Цанев.

Не пропускайте още:

Всеки от нас има своите неуловими хоризонти

Статията е по проект „Форум за сътрудничество и култура“, който се реализира от фондация „Граждански форум“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Сподели

Прочети още