KulturaBg - logo

„Мостове към Дряново“ със специалното участие на арфистка от Софийската опера и балет

На 14 декември в Икономовата къща в Дряново ще бъде представена годишната изложба „Мостове към Дряново“. Това съобщава за БТА, позовавайки се на Иван Христов, директор на Исторически музей – Дряново. 

Експозицията представя творби на художници,  житейски свързани и вдъхновявани от Дряново. С изпълнения на своя изящен инструмент във вернисажа ще се включи и арфистката Деница Димитрова от Софийската опера и балет, посочват от културната институция. 

„Така щедрото на стилове и багри присъствие от четките на различни художници ще се потопи сред нежните звуци на струни, извлечени от ръце с майсторство на световно ниво, каквото специалният ни гост притежава. Като домакини на събитието за нас е удоволствие да организираме за вас този аудио-визуален празник за сетивата между стени с история и в уюта на национална архитектурна ценност от Фичевото творчество, на които е носител Икономовата къща“, казва за БТА Иван Христов. 

Изложбата се провежда за втора поредна година, а участниците в нея са 15 художници, свързали или житейския, или творческия си път с Дряново.

От музея уточняват, че с изпълнения на своя изящен инструмент ще се включи и арфистката Деница Димитрова от Софийската опера и балет. 

„Така щедрото на стилове и багри присъствие от четките на различни художници ще се потопи сред нежните звуци на струни, извлечени от ръце с майсторство на световно ниво, каквото специалният ни гост притежава. Като домакин на събитието, за нас е удоволствие да организираме за вас този аудио-визуален празник за сетивата между стени с история и в уюта на национална архитектурна ценност от Фичевото творчество, на които е носител Икономовата къща.

Добре дошли сте да приветстваме заедно светлите рождественски празници с арт събитие и чаша вино в 17:30 ч. на 14 декември!“

Вижте още:

В Дряново се провежда конференция, посветена на майстора на словото Рачо Стоянов

 

Щастливият фотограф от Дряново

 

Следвайте Култура ON AIR

 

Facebook

 

Instagram

 

YouTube

Сподели
08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО
Партньор: 08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО

Брой публикации: 2 аудио, 9 видео, 11 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още