KulturaBg - logo

ПАРТНЬОРИ / 09. ГАЛЕРИЯ „ВИДИМА“

Галерия „Видима” се намира в центъра на гр. Севлиево, в непосредствена близост с площад „Свобода” и сградите на Община Севлиево, хотел „Севлиево – Плаза” и паметника на „Свободата”, творба на прочутия италиански скулптор Арнолдо Цокки. Галерия "Видима" се помещава в сграда паметник на архитектурата, която е построена преди един век. 

Името на галерията е свързано с най-голямото предприятие в града – „Идеал Стандарт–Видима” – АД. Благодарение на огромните промени и забележителните събития, станали в Севлиево, благодарение на добрата воля и отношението на ръководството на компанията сме свидетели на непрестанна подкрепа в областта на културата и социалните дейности.

15 декември 1997 година е датата, на която галерия „Видима” отваря вратите си. Правото да бъдат представени първи в новата изложбена зала получават малките художници – възпитаници на детската школа за изобразително изкуство към "Детски арт център Видима". От тогава са изминали много години и в галерия "Видима" са представени едни от най-забележителните художници на новото време, но заниманията с децата и вниманието към тяхното творчество, остават важна и вълнуваща част от нашата работа. 

www.vidimaart.com

гр. Севлиево, п.к.5400

ул. Васил Левски №3

gallery.vidima@gmail.com

+359887303470


Партньорството между фондация „Граждански форум“ и галерия „Видима“ е създадено по проект „Форум за сътрудничество и култура“, финансиран от Национален фонд „Култура“.