KulturaBg - logo

DANI MAGIX И MISTER JIM СПИРАТ ВРЕМЕТО С МАГИЯ НА 31 МЕТРА НАД ЗЕМЯТА

Фестивал на уличната магия ще се проведе и тази година в Габрово. Организаторите му са решили това да стане в рамките на три дни, на 14, 15 и 16 май.

Магията, както вече се видя нееднократно в Габрово, създава добро настроение, а Дани Меджикс и Мистър Джим са решили да го съчетаят с карнавалните усмивки, които жителите на столицата на хумора и сатирата носят, някои на лицата си, други само в сърцата си.

Магията ще бъде по улиците на Габрово, с особена концентрация в пространството до Националната Априловска гимназия и на централната търговска улица "Радецка", където ще бъдат разположени специални шатри.


Магията е нетрадиционна сама по себе си, но в петък 15 май ще станем свидетели на особено явление, наречено "Кулата и Дани Меджикс".

Това е каскада, в която на пръв поглед има подсигуреност. Дани, обаче споделя, че предизвикателството е тръпка в хората, които гледат.

"Погрижили сме се за моята безопасност, но тя винаги съществува. Аз искам да продължа да радвам хората още дълги години", каза Дани Меджикс по време на разговор, посветен на изненадата, която магьосниците са подготвили.

"Карнавалното време е най-емблематичното за нас в Габрово, аз се чувствам габровец и също го обичам. Моето голямо желание е да задържа това време максимално дълго. Идеята на този фокус е да спра времето за мен и дъха на зрителите", разкри Дани.

Магьосникът ще застине в определена поза на 31 метра над земята - кулата от сградата на Община Габрово.

Другият магьосник, Мистър Джим (Росен Димитров), ще влезе в ролята на водещ и ще насочи вниманието на публиката към Дани, който е категоричен, че няма да виси надолу с главата, но отказва да разкрие подробности.

Над 1000 пъти Дани Меджикс е изпълнявал този номер, но никога на 31 метра.
ЙОРДАН БЕЛЕВ
Автор: ЙОРДАН БЕЛЕВ

Брой публикации: 3 аудио, 3 видео, 2 новини

Всички публикации на автора »

Слушай още