KulturaBg - logo

Партньор на Култура ON AIR е номиниран в годишните награди на СОЛИ

Партньор на онлайн-платформата Култура ON AIR е сред номинираните в годишните награди на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ.

Можете да гласувате до 22 януари, неделя, 2023 г. включително чрез следния линк: 

https://solibg.com/%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%83%d0%b2%d0…/ 

Петър Немски, управител на „Фолк Вижън“ ЕООД, се състезава в категорията „Творци с особен принос в развитието на изкуството за 2021–2022 г. Номинацията е за създаването на филм за народния обичай „Пеене на пръстени и наричане на китки“, чиято премиера бе в средата на октомври 2022 г. Целта на този филм е да представи красотата на фолклора от панагюрско и да съхрани обичая за следващите поколения.

Хореографът Петър Немски споделя, че опазването на културното нематериално наследство е една от основните му цели, когато създава дружеството си. Филмът предизвика и интерес сред учениците от шести клас на ОУ „Двайсти април“ в град Панагюрище, където бе представен в края на миналата година.

 

Партньорството между фондация „Граждански форум“ и  „Фолк Вижън“ ЕООД се осъществи именно заради създаването на филма, за който Петър Немски получава номинацията на СОЛИ. След подписването на Меморандум медията реализира интервюта с аудио и видео версия и публикува подробна информация за филма „Пеене на пръстени и наричане на китки“.

Къде е скрита тайната на омагьосващия сетивата български фолклор?

 

Кой българин не би се гордял да види това видео?

 

Церемонията за връчване на годишните награди на СОЛИ е под мотото „Вдъхновение“ и ще се състои на 28 януари от 19:00 ч. в хотел „Сити“ в Стара Загора. Направени са 25 номинации в 8 категории!

Проектите на „Фолк Вижън“ ЕООД – „Пеене на пръстени и наричане на китки“, и на фондация „Граждански форум“ – „Форум за сътрудничество и култура“, са финансирани от Национален фонд „Култура“.

 

Статията е по проект „Форум за сътрудничество и култура“, който се реализира от фондация „Граждански форум“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Сподели
07. ФОЛК ВИЖЪН ЕООД
Партньор: 07. ФОЛК ВИЖЪН ЕООД

Брой публикации: 1 аудио, 3 видео, 1 новини

Всички публикации на автора »

Гледайте още